Om du skulle ge ett sexråd till unga kvinnor vad skulle då det vara frågar läraren som intervjuar mig inför en fullsatt skolaula. Svälj. Det var inte därför jag var inbjuden tänkte jag men ok.

- Leta reda på en äldre impotent man. För övrig ger jag samma råd till alla unga män.

Det blev tyst kan man säga. Jag hade väntat mig skratt men allas blickar vändes framåt. Halvöppna munnar som inte kunde dölja sin nyfikenhet. Läraren så chockad ut. - ehe jag trodde du skulle be dem ha kondom det är ju Word Aids day idag.

Min poäng är att alla behöver träna tillit och kommunikation. Att fixeringen vid penetration måste få ett slut. Jag berättade att jag själv hade levt med både män och kvinnor och att sex med folk som inte bara tänker på penetration är så mycket mer skoj. Ja ja säger läraren och så smittar det inte. Jo förklarar jag för läraren det går att bli smittad på alla möjliga sätt, inte av HIV kanske men ändå, man ska vara rädd om sig.

En av eleverna ropar: prata mer! Du märker själv hur lite lärarna vet. Prata mer! Ok jag pratar på så att de slipper ställa frågor. Jag öppnar upp för frågor då och då men jag respekterar att ingen vill fråga i ett rum med 300 personer. Jag drar statistik.

Jag menar att makt och norm påverkar sex. Att bra sex inte måste handla om kärlek men att det måste handla om kommunikation och fri vilja. Att veta var gränserna för den fria viljan går kan vara det svåra. Jag trodde att jag ville har jag tänkt så många gånger, men efteråt så har jag insett att det inte var sex jag ville ha utan bekräftelse. Den har jag inte fått och när den andra personen är borta har jag känt mig mer tom än innan.

När jag är klar med mitt resonemang så säger en av tjejerna: egentligen borde det funka så alltid. Att man lyssnar vad andra vill, kommer överens om vad man vill samma och så gör man bara det. Egentligen.

Jag håller med henne. Precis så ska det vara. Att lyssna och respektera varandra, så väl i klassrummet som i sängen. De är så fina och kloka eleverna. Jag tänker på alla de vuxna kvinnor jag talat med genom åren som har en fantasi om att i lesbiska relationer – där lyssnar ni väl på varandra, där har ni väl inte ställauppsex? Visst, visst är ni bättre på sånt? Snälla säg ja. Jag hade önskat att jag kunde svara ja men så enkelt är det ju inte.

Lite krasst tyckte jag först att de jämför bra flatsex med dåligt heterosex och ja då får man ju så klart en vinnande position. Så få av de män jag träffat på har ansträngt sig under själva sexakten. Innan ja, ansträngt sig för att få till lite sex men sedan tar liksom ansträngningarna slut. Det finns underverk – människor som både övat och läst på oavsett kön eller könsidentitet.  Hitta en sån!


Boktips:

Impotent livskamrat sökes