moderator-och-processledning

Charlotte Signahl som Moderator samt processledaruppdrag

Moderatorns eller processledarens uppgift är att ge dagen en röd tråd, att hjälpa talare och deltagare att känna sig så trygga så att de ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt, att leverera lite skratt och glöd till samtalet, debatten eller konferensen. Helt beroende på tidsomfattningen och målet med konferensen så kan jag föreslå många olika upplägg och metoder för att få den energi som behövs för att hålla alla alerta genom hela konferensen.

Genom åren har jag modererat både stora och små konferenser inom alla möjliga ämnesområden där vissa ligger mig varmare om hjärtat än andra. Om det är ett ämne som inte passar mig så har jag många goda kollegor att föreslå. Att vara moderator, processledare eller facilitator kräver engagemang!

Det viktigaste med en konferens är ofta förarbetet. Det kan anses vara lite ansträngande att ha förmöten men det är avgörande för slutresultatet. På förmötet vill jag bland annat gå igenom Guldlistan tillsammans med er. I Guldlistan har jag samlat mina egna samt mina kunders misstag och framgångar under de senaste 20 åren. Det är min erfarenhet ni betalar för.

I förarbetet kan följande ingå

  • Flera möten/telefonmöten mellan mig och uppdragsgivaren
  • Vi besöker konferensanläggningen innan för detaljkoll
  • Ge feedback på körschemat och annan förberedelse
  • Ett förmöte i på plats i lokalen
  • Kontakt med dem som ska vara på scenen
  • Att jag är på plats dagen innan eller morgonen innan konferensen
  • Att jag skickar ut ett mejl till samtliga programdeltagare där de kan kontakta henne för frågor, om ni vill det
  • Att tillsammans med eventuell inhyrd tekniker ansvara för ljud och bild under konferensen
  • Utvärderingsmöte på telefon efter genomförd konferens

Charlotte Signahl har utbildat och föreläst inom området motivationspsykologi, mänskliga rättigheter, mångfald och diskriminering sedan slutet av 1990-talet. Charlotte är mest intresserad av varför vi människor beter oss som vi gör och hur vi kan möta andras beteende och kanske förändra vårt eget när det behövs.

Charlotte Signahl - föreläsare och moderator