Denna bok handlar om tjejer som dels stått upp för vem de är och vad de tror på, vad de tycker är rätt och fel. Att man kan bli vad man vill bara man följer sina drömmar, spelar ingen roll vart man kommer ifrån eller om man har pengar eller inte. Dels också om personer som bara är inspirerande som de är.
   
Det jag gjorde när jag skulle läsa denna bok var att bläddra igenom boken och kolla vad alla hade för yrke. De jag gillade mest, eller inte visste vad yrket var, läste jag om. Denna bok är bra eftersom man lär sig på ett roligt sätt och ibland kanske inte ens märker det. Man kanske lär sig ett eller flera nya ord eller bara får in fakta.
Jag gillade boken väldigt mycket och vill spara den länge. Dels för att den är väldigt bra men även för att det går att skriva in sin egna berättelse om sig själv och lägga in ett eget porträtt av sig själv.
   
En person vid namn Nina Simone var begåvad och hade en stor självkänsla. När Nina var tre år var hennes mamma och hon i kyrkan, Nina klättrade upp på orgelpallen och började spela en psalm som hon lärt sig alldeles själv. Hon började ta pianolektioner när hon var fem år och när hon blivit tolv år gav hon sin första konsert. Hennes föräldrar satt på första bänkraden men tvingades flytta längre bak i salen för att göra plats för några vita människor som kom efter dem. Därför vägrade Nina spela tills att hennes föräldrar fått flytta fram igen. Hennes musik var fylld med starka känslor samt stolthet och hon stod inte ut med all rasism.
   
Anledningen varför jag valde just Nina Simone var för att hon verkligen stod upp för det hon tyckte och att hon vägrade spela förrän hennes föräldrar fått tillbaka sina platser. Det var modigt och coolt. I resten av sina låtar sjunger hon om just att man ska vara stolt över vem man är.
   
Källa: Boken godnattsagor för rebelltjejer
   
Av: Jemilia Pèrez Jakobsson