föreläsning - motivation

Föreläsning Motivation - Grunderna du kan ge dig själv och andra

Motivation är ett ämne som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Genom åren har jag föreläst i ämnet inför åtskilliga företag och organisationer. Jag erbjuder ett väl genomarbetat och uppdaterat material i ämnet. Kontakta mig omgående för tidsbokning eller vid ytterligare frågor. Nedan kan du läsa mer om hur jag behandlar ämnet motivation eller se ett videoklipp från en föreläsning.

Kring motivation och vad det är finns många myter. Två är speciellt vanliga: din motivation är någon annans ansvar. Andra förstör, jag var motiverad! Och den andra är att en hög motivation är bra. Allt detta och lite till går jag igenom under föreläsningen:
Man blir bra på det man tränar på! Vad tränar du på?

Min fråga till dig är: är du motiverad nog för att bli motiverad? En del människor har en personlig tränare på gymmet. Tränaren instruerar dem hur de ska träna för att få ut så mycket som möjligt av tiden på gymmet, hur de ska bli så starka som möjligt och hur de kan förbättra sin smidighet och sin kondition.

Vi är alltid motiverade! Frågan är bara för vad? När arbetsuppgiften och motivationen sammanfaller är det ju toppen men det är inte alltid så.

Motivation - jobba bör man annars dör man! Är kanske motsatsen till motivation.

Samhörighet - vi behöver vårt sammanhang, vår flock om du så vill för vår fortplantning och överlevnad.

Kompetens - det är kul att känna sig kompetent! Det är lätt att se lyckan hos ett barn som precis lärt sig något nytt och eftersträvansvärt.

Autonomi - fri att välja sina tankar och handlingar, möjlighet att påverka och fatta egna beslut inom givna ramar.


Föreläsning om motivation
Samtliga ämnen med föreläsare Charlotte Signahl
Charlotte Signahl - föreläsare och moderator