en föreläsning om kränkande särbehandling, diskriminering och trakasserier på jobbet

Är inte alla lite väl kränkta nu förtiden?

en föreläsning om kränkande särbehandling, diskriminering och trakasserier på jobbet

Arbetsgivaren har skyldighet att utbilda om, utreda när och upprätthålla rutiner kring kränkande särbehandling, mobbning, härskartekniker och motivation på jobbet. Det är ofta lättare sagt än gjort. Många går på tomgång och det blir en torr stund med pekpinnar där både de som lyssnar och det som talar vrider sig i lätt obehag eller av tristess. Varför inte göra det till ett tillfälle med både skratt och djupt allvar? Varför inte ta det steget längre och koppla det till en djupare förändring åt det positiva hållet för både gruppen som helhet och för individerna som deltar. En linje från föreläsningen till APT och vidare in i medarbetarsamtalen gör att föreläsningen inte blir ett tomtebloss utan lever kvar i flera år.

Föreläsningen varvar teori med samtal och reflektionsmetoder och innehåller beroende på kundens önskemål mer eller mindre av följande:

  • kränkande särbehandling - vad är det och var är inte det?
  • mobbning - hur ser det ut och hur läker vi efteråt?
  • härskartekniker vilka är det och finns det mottekniker?
  • motivation - vad säger forskningen egentligen? Från myter till fakta och metoder
  • material för APT och medarbetarsamtal
  • skräddarsydd förberedelseföreläsning digitalt med ledare så de känner sig preppade när alla medarbetare börjar tänka till kring sitt eget och andras beteende

 

Charlotte Signahl - föreläsare och moderator