¨

Moderator

Konferenser är roliga. De kan till och med vara effektiva! Särskilt med bra planering och en rejäl dos erfarenhet. Ju tidigare jag får vara med i planeringsprocessen desto bättre är det och desto mer nytta kan du ha av mina erfarenheter. Men även sista-minuten-arrangemang går att få riktigt bra, om man vet vilka fallgroparna är och vad som gör en konferens lyckad.

Att leda debatter och samtal, att få konferensdeltagarna att bidra och att få alla delaktiga – och samtidigt hålla tiden – är en av de saker jag är bra på. Jag har lett allt från små interna känsliga arbetsmöten till enorma konferenser som tolkas till flera språk. Under Almedalen brukar jag leda både mjuka samtal och tuffare debatter.

Tillsammans går vi igenom syftet med uppdraget, vi bestämmer vem som ska göra vad och framför allt så får ni en genomgång av min Guldlista. Där har jag samlat alla bra och dåliga exempel jag varit med om sedan jag började leda samtal i slutet av 90-talet. Det är moderatorns erfarenhet du betalar för inte timmarna på scenen. Ett gemensamt förberedelsearbete är nyckeln till ett gott resultat. Jag har en Guldlista där har jag samlat alla bra och dåliga exempel jag varit med om sedan jag började leda samtal i slutet av 90-talet.

Kanske kan ni våga välja talare före ni väljer datum? Då är chansen så mycket större att ni får den dag ni vill ha än om ni gör tvärt om. Att våga sig på lite metoder som underlättar samtal och reflektion under konferensen brukar belöna sig och ni kan hitta hur många bra metoder som helst hos Marie på Metodbanken. Tillsammans har vi planerat många konferenser, utbildningar och kurser. Hon är en klippa.


www.metodbanken.se

Telefonnr: +46 707 75 44 68

E-postadress: charlotte@signahl.se

Kontakta oss

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

KROKBEN OCH UTSTRÄCKTA HÄNDER

Gratis e-bok att ladda ned

Ladda ned nu