¨

Jämställdhet på 90 minuter – går det?!

Nej men det är en bra början! Vad är jämställdhet och hur kan det ses från olika håll? Vad är jämlikhet och vad är skillnaden? Hur hänger sexuell läggning, könsidentitet, konstruerat och biologiskt kön ihop? Vad är intersektionalitet? Vet du vilka de lagstadgade diskrimineringsområdena är och vad de innebär? En modern jämställdhet hur kan den se ut?

Det här är en föreläsning med lite svåra ord, lite lagar, lite historia och ganska mycket nutid. Hur kan du själv spela roll? Vad menar vi egentligen med jämställdhet och framför allt, om det nu är så viktigt, hur görs den?

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i diskrimineringslagstiftningen, frågor om bemötande och svåra ord. Till exempel makt, etnicitet, hbt, jämlikhet och jämställdhet. För att få grepp om jämställdhetsfrågan utgår vi från ett intersektionalistiskt perspektiv och ger exempel på vad normkritiskt tänkande kan innebära. Vilka roller spelar du och vilka roller får andra dig att spela?

Samtliga föreläsningar utformas i samråd med kunden. Genom en intervju får jag en bild av vad just ni behöver och vill ha.

Telefonnr: +46 707 75 44 68

E-postadress: charlotte@signahl.se

Kontakta oss

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

KROKBEN OCH UTSTRÄCKTA HÄNDER

Gratis e-bok att ladda ned

Ladda ned nu