¨

Föreläsningar

Måste jag älska varenda jävel?

Måste jag älska varenda jävel? - en föreläsning om livet som mångfaldsarbetare, om möten med intoleranta feminister, om konfrontationer med rasister, möten med tokliberaler, om dogmatiska vänsteraktivister, en och annan islamist och om kärleken till att vi alla innerst inne vill bli sedda, bekräftade och älskade. Eller kanske en föreläsning om psykologiska mekanismer bakom rädsla, trygghet och några etikettsknep för att överleva i en ny verklighet. Vad måste ett företag, en offentlig verksamhet eller en privatperson faktiskt veta, göra, leva upptill och förstå?

Läs mer om föreläsningen "Måste jag älska varenda jävel?"

Man blir bra på det man tränar på! Vad tränar du på?

Vad är motivation och vet du hur det fungerar? Har du motivation? I så fall för vad? Hur hittar du motivation och mål att arbeta mot? Vad vill du förändra? Hur fungerar stress? Vad är mest effektivt för att hantera en stressig vardag? Vad säger forskningen och hur kan vi använda deras resultat i vår vardag?

Läs mer om föreläsningen "Man blir bra på det man tränar på! Vad tränar du på?"

Mångfald – Besvärligt Härligt!?

Är mångfald en rättighetsfråga eller lönsamhetsfråga – eller både och? Får man skratta åt rasister? Var är egentligen jämställdhet? Vad har HBT med jobbet att göra? Är religion en aktuell fråga i Sverige? Den största mångfalden finns kanske kring definitionen av ordet mångfald. 

Läs mer om föreläsningen "Mångfald – Besvärligt Härligt!?"

Härskartekniker – ibland är folk dumma!

En föreläsning och/eller workshop om hur vi gör och utsätts för ful makt och vad du kan göra åt det. Föreläsningen bygger i huvudsak på professor Berit Åhs forskning och vi övar och prövar många av de knep som hjälper oss att motverka de effekter som de har på oss själva och andra.

Läs mer om föreläsningen "Härskartekniker – ibland är folk dumma!"

Det är ingen stake i dig – hur fördomar och diskriminering sänker motivation

En heldag där vi kombinerar de två föreläsningarna Mångfald - besvärligt härligt!? och Du blir bra på det du tränar på! Vad tränar du på?

Genom ett fördomsfullt språkbruk och diskriminerade strukturer sänker vi motivationen och ökar stressen både på ett strukturellt plan i samhället men också i den egna arbetsgruppen eller laget.

Samtliga föreläsningar utformas i samråd med kunden. Genom en intervju får jag en bild av vad just ni behöver och vill ha.

För mer information och intresse kontakta Signahl.

Läs mer om föreläsningen "Det är ingen stake i dig – hur fördomar och diskriminering sänker motivation"

Jämställdhet på 90 minuter – går det?!

Nej men det är en bra början! Vad är jämställdhet och hur kan det ses från olika håll? Vad är jämlikhet och vad är skillnaden? Hur hänger sexuell läggning, könsidentitet, konstruerat och biologiskt kön ihop? Vet du vilka diskrimineringsområdena är och vad de innebär? En modern jämställdhet hur kan den se ut?

Läs mer om "Jämställdhet på 90 minuter – går det?!"

Telefonnr: +46 707 75 44 68

E-postadress: charlotte@signahl.se

Kontakta oss

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

KROKBEN OCH UTSTRÄCKTA HÄNDER

Gratis e-bok att ladda ned

Ladda ned nu